Bifocale glazen

Voor de duikers die op dit moment een multifocale bril dragen waarmee zowel de verte en leessterkte wordt gecorrigeerd was er tot voor kort alleen een bifocaal masker als oplossing

Dit betekend in praktijk dat er een leesglaasje in het masker word geplaatst met daar bovenop een glaasje met de verte sterkte. Dit principe bestaat nog steeds en werkt op zich goed, mits de inslijphoogtes goed zijn opgemeten. Vaak gaat het hier net als bij de losse leesdelen mis doordat de glazen te laag of soms te hoog worden ingeslepen. Een ander nadeel van het bifocale systeem is de harde overgang. De tussenafstanden worden overgeslagen wat er vaak voor zorgt dat je wat meer moet zoeken naar de juiste afstand.

Voor meer informatie of een afspraak maken

Voor het aanmeten van een duikmasker op sterkte kunt u contact opnemen met:

Bij de verziende duikers is het verhaal omgedraaid. Deze zullen direct voordeel halen uit het corrigeren van de sterkte lettend op alles wat dichtbij is (computer, camera, kompas) veraf hoor je bij deze groep vaak dat het prima gaat. Toch is ook hier corrigeren wel het advies i.v.m. dat je daardoor alles toch makkelijker waarneemt.